Protetica dentară

Protetica dentara analizează starea arcadelor dentare şi a echilibrului muscular şi articular, de cele mai multe ori grav alterate de pierderea unuia sau a mai multor dinţi (edentaţie) sau chiar de tocirea dentara excesivă (atriţie) , şi găseşte soluţiile cele mai potrivite de tratament în scopul refacerii integrităţii arcadelor într-un mod funcţional şi estetic în perfectă armonie cu celelalte structuri ale cavităţii bucale, făcând apel la “dinţi artificiali” creaţi de catre tehnicieni dentari.

Pierderea chiar şi a unui singur dinte (edentaţie) atrage dupa sine o serie de tulburări la nivelul dinţilor, oaselor maxilare şi consecutiv la nivelul musculaturii şi articulaţiilor temporo-mandibulare. În momentul În care un dinte lipseşte, ceilalţi încearcă în continuare să compenseze lipsa, apărând un cortegiu de evenimente:

♦ înclinarea dinţilor vecini spre edentaţie (locul rămas liber prin extracţia unuia sau a mai multor dinţi);

♦ erupţia dintelui antagonist (creşterea/alungirea) spre spaţiul edentat.

Nemaiavând dinte corespondent (datorită pierderii acestuia) pentru a realiza masticaţia, dintele de pe arcada opusă va „erupe” încercând să-şi găsească un antagonist.

Profesioniştii din cadrul clinicii Nofaldent au o experienţă vastă în asigurarea unei danturi perfecte atât din punct de vedere funcţional cât şi estetic. Folosim materiale de cea mai bună calitate, pentru că avem o colaborare strânsă cu tehnicienii dentari şi pentru că acordăm atenţie dorinţelor pacientului.

Realizăm următoarele lucrări protetice:

  • faţete ceramice sau din compozit;
  • lucrări pe implanturi dentare;
  • lucrări protetice din porţelan fără suport metalic;
  • lucrări protetice din porţelan, pe suport de zirconiu;
  • lucrări protetice din porţelan, cu suport metalic;
  • proteze acrilice şi scheletate.

Solicită acum o programare la Nofal Dent!